Cafea Gardelli Ethiopia Duromina 250 gr

9105784

Produs nou

In limba Afan Oromo, Duromina inseamna „a le imbunatati vietile”, acesta fiind si scopul celoc ce cultiva si comercializeaza aceasta cafea. Dupa numeroase imbunatatiri ale procesului de productie, Duromina a fost declarata cea mai buna cafea din Africa.

Mai multe detalii

79,00 lei cu TVA

 • Cantitate: 250 gr

  Tara de provenienta: Ethiopia

  Regiune: Jimma

  Altitudine: 1950-2050 m

  Varietate : Heirlooms

  Mod de prelucrare: umeda(spalare)

  Duromina, care înseamnă "îmbunătățirea vieții" în limba Afan Oromo, este o cooperativă de cafea în sud-vestul regiunii Jimma. Cafeaua a crescut aici de generații, dar a fost prelucrată în mod tradițional folosind metoda naturală uscată.

  Fermierii au acordat puțină atenție controlului calității. În ciuda climatului și altitudinii ideale pentru creșterea cafelei, cafeaua zonei era sinonimă cu o calitate slabă. An de an, agricultorii au primit prețuri scăzute pentru cafeaua lor, câștigând astfel un venit mic. Pe hârtie, acești fermieri aveau  totul; altitudine foarte ridicată, soluri bogate și fertile, soiurile incredibil de complexe ale Etiopiei și ploi bune. Veriga  lipsă a fost controlul calității.

  Acum, că acest lucru a fost abordat, fermierii Duromina produc cafele de o calitate excepțională fiind obținute și scoruri de 90+. În 2010, aproximativ o sută de fermieri de cafea locali s-au strâns pentru a forma Duromina. După cum sugerează și numele, scopul lor a fost simplu: să-și îmbunătățească viața. Cu sprijin tehnic, consultanță în afaceri și acces la finanțare prin inițiativa TechnoServe's Coffee Initiative, membrii au achiziționat și instalat o moară umedă și au început să proceseze pentru prima dată cafeaua complet spălată.

  Aceste îmbunătățiri au ajutat compania Duromina să producă cafea de înaltă calitate și să aducă o nouă prosperitate comunității. Doi ani mai târziu, un juriu internațional de judecători profesioniști va selecta cafeaua lui Duromina ca fiind cea mai bună din Africa, acordând cooperativei premiul principal în competiția de lider regional.