Nou Ceai verde Organic China Special Gunpowder 50g vrac Mareste

Ceai verde Organic China Special Gunpowder 50g vrac

Oxalis

9,00 lei

Preturile includ TVA.

Produs nou

Ceai verde Organic China Special Gunpowder

Ingrediente: ceai verde Gunpowder
Ceaiul verde Gunpowder, cunoscut in China ca si pearl tea (ceaiul perla), este deosebit datorita parfumului sau foarte fin si a gustului sau delicat.

Mai multe detalii

Se combina bine cu

 • Ceai verde Organic China Special Gunpowder

  Ingrediente: ceai verde Gunpowder
  Ceaiul verde Gunpowder, cunoscut in China ca si pearl tea (ceaiul perla), este deosebit datorita parfumului sau foarte fin si a gustului sau delicat. Potrivit pentru un consum zilnic, are un gust minunat daca e racit si se aduga putina menta.
  Ceaiul gunpowder este o forma de ceai verde chinezesc produs in regiunea Zhejiang, ale carui frunze se ruleaza sub forma de mici bobite. Se crede ca numele englezesc ii provine de la asemanarea cu granulele prafului de pusca. Aceasta metoda de rulare se aplica ceaiului verde sau ceaiului oolong. Frunzele acestui ceai sunt lasate la ofilit, aburite, rulate apoi uscate (prajite). Aceasta rulare le creste rezistenta si le permite sa pastreze un gust si o aroma mai puternice. Astfel se permite unor ceaiuri oolong sa imbatraneasca de-a lungul mai multor decenii daca ocazional sunt prajite (uscate). O calitate buna se vede in culoarea ceaiului care trebuie sa fie negru inchis si lucios iar bobitele sa fie mici si strans rulate.
  Prepararea ceaiului: Se pune o lingurita de ceai la fiecare 150 ml de apa si inca una pentru ceainic. Se fierbe apa si se lasa sa se raceasca 2-3 min pana la 70-80°C, apoi se toarna peste ceai. Se lasa sa infuzeze doar 2-3 min, se strecoara si se serveste.Poate fi folosit pentru 2 infuzii.

  Provenienta ceaiului : Cehia