Nou Ceai blooming Man Tian Xian Tao- Sacred Flowers Mareste

Ceai blooming Man Tian Xian Tao- Sacred Flowers

Oxalis

8,00 lei

Preturile includ TVA.

Produs nou

Un ceai din provinchia Fujian, rulat manual. In infuzie frunzele bilei de ceai se deschid treptat dezvaluind ascunsele flori de galbenele legate strans cu imortele rosii (amaranth) iar in varf flori de iasomnie.

Mai multe detalii

Se combina bine cu

  • Prepararea ceaiului: Se pune o floare de ceai la 300 ml de apa. Se fierbe apa si se lasa sa se raceasca 2-3 min pana la 85°C. Se toarna peste floarea de ceai si se lasa sa infuzeze 2-3 min. Se strecoara si se serveste. Dintr-o floare de ceai se pot face 3 infuzii.

    Ceaiul blooming sau ceaiul care infloreste este realizat din ceai verde si diferite flori, legate artizanal impreuna sub forma unei bile. Scufundata in apa, aceasta bila de ceai se deschide asemenea unei flori. In mod normal aceste ceaiuri care infloresc provin din regiunea Yunnan, China. Florile cele mai folosite in ceaiurile care infloresc sunt: amaranth-ul (floarea nemuritoare), crizantema, florile de iasomnie, liliac, hibiscus, flori de osmanthus. Ceaiul care infloreste este de obicei servit in recipiente de sticla, transparente ca sa se poata observa mai bine inflorescenta. Florile de ceai pot fi refolosite de 2-3 ori fara ca ceaiul sa devina amar.