• La reducere!
Mabo Coffee Kayon Mountain Organic...
Mabo Coffee Kayon Mountain Organic...

Mabo Coffee Kayon Mountain Organic natural 250g

7000925
60,00 lei
cu TVA

MABÓ Coffee Roasters este casa lui Bogdan Georgescu, Vicecampion mondial la prăjirea cafelei în 2019 și Campionul României la prăjire. 

Povestea noastră începe în 2020, o mică prăjitorie din București cu un vis, concentrare pe o cafea de calitate ... și aproape nimic altceva. Datorită acestui fapt, veți experimenta de fiecare dată cafele exclusiviste, remarcabile.

Calitate..... și nimic altceva!

 

Kayon este cafeaua care creste intre 2220m si 2400m peste nivelul marii, in zona Shakiso Guji.

Guji Shakiso este o cafea obtinuta prin procesare Naturala. Complexa, frumos fructata si aromata, la fel ca Guji-ul nostru complet spalat, dar cu toate acele calitati clasice ale procesului natural. Are arome florale si note dulci de fructe tropicale. Aceste fructe sunt prezente si in aciditatea sa, care este medie si dulce. Alte note prezente sunt vanilie, cirese si cacao. Ca espresso, veti obtine fructe de piatra si cacao, care se vor transforma in cheesecake ca bautura pe baza de lapte.

Ferma de cafea Kayon Mountain a fost infiintata in 2012 cu scopul de a produce cafea de calitate superioara intr-un mod responsabil din punct de vedere social si ecologic. Ferma este situata in partea de sud a Etiopiei, in regiunea Oromia, zona Guji, care se afla la aproximativ 320 de mile de capitala, Addis Abeba. Ferma este proprietatea privata a lui Ato Esmael si a familiei sale.

Guji este o adaugare recenta la gama de cafele extraordinare exportate din Etiopia. Din punct de vedere istoric, a fost exportata ca tip Sidamo, dar dupa multi ani de lobby, guvernul etiopian i-a acordat lui Guji propria sa distinctie geografica. In timp ce profilul cupei este destul de asemanator cu cafeaua Sidamo, unii oameni simt ca exista un „ceva special” in terroirul din Guji.

Au fost plantati noi arbori de cafea Heirloom pe acest teren de 240 de hectare, in sol fertil de argila nisipoasa, sub baldachinul unei paduri naturale. Procesele organice sunt utilizate la ferma, balega de animale fiind principala sursa de ingrasamant. Cafeaua este recoltata din octombrie pana in februarie de catre oamenii din satele locale. O parte din acestea sunt spalate, fermentate si uscate pe paturi ridicate, iar restul este lasat pentru producerea de cafea naturala procesata de inalta calitate. Ciresele de cafea proaspat culese sunt spalate cu boabele cu densitate redusa fiind canalizate pentru o calitate inferioara. Cafelele curate de inalta calitate sunt apoi asezate pe paturi ridicate, unde timp de aproximativ 12 pana la 20 de zile de uscare sunt rasucite meticulos manual si preluate pentru a elimina boabele defecte. In cele din urma, ciresele uscate sunt depulpate pentru a dezvalui frumoasele boabe de cafea naturale procesate care sunt supuse unei sortari suplimentare pentru a elimina orice boabe defecte ramase.

Origine Ethiopia
Regiune Guji, Oromia
Statia de spalare Kayon Mountain
Fermentare Natural
Varietate Mixed Heirloom
Altitudine 1900 – 2200m
Scor de degustare 88 in Nota SCA
Anul recoltei 2020
Note Cupping Berries | Tropical | Black Tea | Cherry | Floral | Balanced Citric Acidity
Profil de prajire OMNI (potrivit pentru espresso | filter)
Perioada de repaus Filtru 7 zile | Espresso 14 zile
Prajit de Bogdan Georgescu - Campion National al Romaniei si Vice-Campion Mondial
Prajit cu PROBAT P5

Data de prăjire: Mai 2021

4 Produse
No reviews

Nota Comentarii (0)

Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Product added to wishlist
Product added to compare.