Dacă credeați că știți instinctiv cum să faceți o ceașcă perfectă de ceai, gândiți-vă din nou. Experții din Marea Britanie au descoperit că există mai mult de 24 milioane de modalități diferite de a face o ceașcă de ceai, în timp ce noi credem că suntem cei mai tari, prietenii și colegii noștri probabil că nu vor fi de acord. Doar 1% dintre oameni recunosc că preferă ceaiul colegilor lor.

Producătorul de ceai Tetley Sebastian Michaelis și Dr. James Hind de la Universitatea Nottingham Trent se aflau printre grupurile de experți care au efectuat cercetarea. "Ceea ce mi s-a părut fascinant", a spus Michaelis, "este că există atât de multe moduri de a face o ceașcă de ceai, de nu există o metodă secretă pentru ceașca perfectă". Toată lumea își ia ceaiul puțin diferit, a spus el, ceea ce ar explica de ce ceaiul unei persoane este otravă altuia. "Indiferent dacă adăugați lapte sau nu, îl beți slab sau puternic, ceea ce este esențial pentru o ceașcă de ceai este amestecul", a spus el.

"Amestecarea ceaiului, ca amestecul de whisky sau șampanie, este atât o știință, cât și o artă. Fără echilibrul corect al aromei, luminozității și corpului, ceaiul tău ar avea un gust mai puțin ca o băutură fină și mai mult ca o poșârcă. Deci, unde se situează băutorul de ceai mediu? Am putea să ne gândim la faptul că, potrivit cercetătorilor, majoritatea ne preparăm ceaiul infuzat la 60 de secunde, puțin lapte semi-degresat rece, trei scufundări de pliculeț de ceai, fără zahăr, îl bem fierbinte dintr-o cană, facut de noi - cu siguranță ceva posibilă.

Și cele 23,999,999 alte căi? Aparent, numeroasele variații provin din mai multe variabile, inclusiv anii de experiență (A), greutatea ceaiului din teabag (G), durata de antrenament pentru blenderul de ceai principal (T), culoarea (C) plus mărimea și densitatea frunzei , precum și puritatea culorii băuturii (scânteia, S), greutatea ceaiului din gură (corpul său, B) și vivacitatea generală a ceaiului pe palat - gust (Z).

Cea mai populară combinație, conform matematicienilor din studiu care au analizat date de la 2000 de consumatori, este egală cu (Sin / A / 114,5) √ (ZB + CS) / / π-G (5 / T). În ceea ce privește realizarea perfecțiunii, din păcate, nu există o formulă magică, dar cercetătorii au identificat o serie de serioasă nu-nu, inclusiv adăugarea de prea mult lapte, stoarcerea plicului de ceai atât de tare și reîncălzirea ceaiului în cuptorul cu microunde.

"Ceaiul negru are cel mai bun gust atunci când se prepară în apă dulce cât mai aproape posibil de punctul de fierbere", a spus Michaelis, ale cărui capacități gustative sunt asigurate pentru 1 milion de lire sterline. "Pe măsură ce temperatura se reduce, aromele se vor dezvolta într-un gust mai bun."

Cercetarea a fost comandată de compania de ceai Tetley Tea din Marea Britanie pentru a marca aniversarea a 180 de ani cu scopul de a evidenția măiestria de amestecare a ceaiului. "Ce modalitate mai bună de a sărbători aniversarea noastră decât de a ridica o ceașcă la 24 milioane de combinații posibile ale băuturii preferate a națiunii?", A declarat Michelle Jee, Senior Manager de brand Tetley.

Ca parte a sărbătorilor sale, compania a lansat #perfectcuppa, invitând consumatorii de ceai să împartă o fotografie cu ceașca lor perfectă de ceai și metoda pe care o folosesc pentru a o realiza.

"Fă-o și vei avea șansa de a câștiga o serie de premii, ca să-ți mulțumim că ne-ai ajutat să continuăm să învățăm", a spus Jee.

24 milioane de moduri de a face o cană cu ceai

24 milioane de moduri de a face o cană cu ceai

Experții din Marea Britanie au descoperit că există mai mult de 24 milioane de modalități diferite. read more
Cum sa alegem cadouri cu impact mare pentru corporate

Cum sa alegem cadouri cu impact mare pentru corporate

Trimiterea cadourilor către clienți este o modalitate excelentă de a vă arăta aprecierea pentru parteneriatul vostru. read more
Product added to wishlist
Product added to compare.