1. Ciocolata ecologică este mai sănătoasă pentru agricultori

În spatele fiecărei bucăți de ciocolată sunt două produse agricole cheie: cacao și zahăr. Ciocolata de masă foloseste cacao și zahăr pot fi cultivate cu ajutorul fertilizanților chimici, pesticide, erbicide și multe altele. Aceste substanțe chimice au fost asociate cu numeroase efecte negative asupra sănătății, iar majoritatea fermierilor nu dispun de un fel de echipament de protecție care să ajute la atenuarea riscului expunerii.

Ciocolata organică însă înseamnă că cacao și zahărul sunt produse fără utilizarea acestor substanțe chimice nocive. În schimb, fermierii utilizează îngrășăminte biodinamice și organice și determinați dăunători. Aceste produse agricole naturale sunt mai bune atât pentru culturi, cât și pentru fermierii care le cultivă, permițând munca lor să prospere fără a periclita sănătatea și sănătatea comunităților lor.

2. Ciocolata organică este mai bună pentru mediu

Substanțele chimice implicate în producția de cacao și zahăr pentru ciocolată convențională au și un efect negativ asupra mediului. Pesticidele, fungicidele și erbicidele sunt concepute pentru a distruge insectele și plantele nedorite, dar, de obicei, ajung la eliminarea unor specii complementare importante din ferme, eliminând echilibrul delicat al ecosistemelor locale. Chimicalele din sol și apă afectează viața plantelor și a animalelor chiar și dincolo de zona tratată.

Ciocolata organică este fabricata din cacao și zahăr, cultivate fără aceste substanțe chimice, în ferme care folosesc unelte naturale, organice și biodinamice pentru cultivarea acestor culturi. Metodele organice sunt bune pentru biodiversitate, ecosisteme și mediu - și alegerea ciocolatei organice înseamnă sprijinirea acestor mijloace alternative de producție

3. Ciocolata organică este mai bună pentru tine!

În alegerea ciocolatei organice, alegeți să mâncați un produs alimentar fără pesticide, îngrășăminte, erbicide și alte substanțe chimice. Deși nu ne putem gândi la ciocolată ca pe un produs agricol, la fel ca la fructe și legume, ne putem gândi la beneficiile producției ecologice într-un mod similar. De ce să consumi chimicalele adăugate de ciocolată de masă când nu trebuie? Bucură-teă de ciocolata făcută din cacao și zahăr cultivat cu grijă de către fermierii simpli.

Poți vedea aici selecția de ciocolată și cacao organică de pe CTS Corner.

24 milioane de moduri de a face o cană cu ceai

24 milioane de moduri de a face o cană cu ceai

Experții din Marea Britanie au descoperit că există mai mult de 24 milioane de modalități diferite. read more
Cum sa alegem cadouri cu impact mare pentru corporate

Cum sa alegem cadouri cu impact mare pentru corporate

Trimiterea cadourilor către clienți este o modalitate excelentă de a vă arăta aprecierea pentru parteneriatul vostru. read more
Product added to wishlist
Product added to compare.