Pentru publicul care consumă cafea comercială, certificări precum cele de la Fairtrade și Rainforest Alliance sunt indicatori că produsul pe care îl cumpără provine din ingrediente cultivate în mod durabil, iar fermierii plătesc un salariu echitabil.

Cei mai profund implicați în industria cafelei au adesea o viziune diferită asupra acestui tip de certificări; mulți susțin că, deși nu sunt rele aceste certificări nu arată sustenabilitatea unei cafele și cu siguranță nu înseamnă că tuturor celor implicați în producția de cafea l-i se plătește un salariu viabil. O nouă cercetare finalizată de Centrul pentru Dezvoltare Globală pare să sprijine acest sentiment, constatând că impactul unor astfel de certificări este "amestecat și de obicei, găsește în cele mai bun caz câteva efecte pozitive modeste".

După cum a raportat NPR (National Public Radio US), lucrarea făcută de Kimberly Ann Elliot, un vizitator la Centrul pentru Dezvoltare Globală, a analizat aproape 100 de studii anterioare privind sustenabilitatea și a constatat că este "aproape imposibil să se spună dacă aceste certificări au un efect măsurabil asupra producătorilor de cafea". Elliot afirmă că, în esență, măsurătorile pentru eficacitatea programelor au fost puse în practică numai după ce au început.

Din NPR:

De exemplu, nu au existat date definite pentru ce agricultorii au făcut înainte de a fi certificați, și nu au existat comparații între fermierii certificați cu fermieri similari, dar necertificați, spune Elliott. Organizațiile de certificare nu au fost în măsură să monitorizeze direct mulți dintre producătorii pe care îi certifică, spune Elliott.

"Există foarte puțină monitorizare sau măsurare efectivă a rezultatelor pe care doriți să le vedeți", spune ea. "De exemplu, studiile sugerează că [după programele de certificare] există mai multe echipamente de protecție pentru lucrători. Chiar le folosesc? Sunt ei mai sănătoși? Neclar." Multe dintre problemele cu care se confruntă urmărirea și raportarea efectului de certificare se datorează naturii globale a programelor.

În cazul fermelor de cafea existente în zonele rurale pe mai multe continente, este dificil de a obține cizme la fața locului pentru a observa direct schimbările care sunt raportate la nivelul fermei. Și ei "trebuie să se confrunte, de asemenea, cu contexte culturale, climatice sau de reglementare foarte diferite, care pot pune în ceață rezultatele studiului".

Există și alte probleme cu care se confruntă certificarea:

Unele certificări, cum ar fi Fairtrade, percep o primă pentru cafea certificată - cafeaua certificată să fie mai scumpă decât o cafea asemănătoare, necertificată de aceeași calitate. Dacă nu există dovezi clare că certificările fac o diferență, merită o taxă suplimentară [firma de consultanță pentru sustenabilitate 3Keel researcher Catherine] McCosker?

Unul mai puțin controversat pozitiv, potrivit lui Elliot, este că, prin cumpărarea de cafea cu certificări, consumatorii spun industriei de cafea că prețuiesc sustenabilitatea, ceea ce poate "stimula industria să muncească mai mult pentru a respecta standardele durabile". În cele din urmă, Elliot concluzionează că certificările de sustenabilitate pot avea un efect modest pozitiv, dar numai pentru cei care și le pot permite; cei mai săraci agricultori, care ar putea vedea cel mai mare beneficiu din aceste programe, nu au întotdeauna acces la ele. Acum, niciuna din aceste lucruri nu înseamnă că aceste programe sunt în mod inerent rău sau că nu încearcă să afecteze schimbarea pozitivă la origine.

Este pur și simplu faptul că micul autocolant de pe acele pungi de cafea nu este în mod necesar la fel de important precum publicul consumator crede / speră că este. Zac Cadwalader este editorul de știri de la Sprudge Media Network și un scriitor de personal din Dallas. Citește mai mult Zac Cadwalader pe Sprudge. Preluare de pe sprudge.com.

24 milioane de moduri de a face o cană cu ceai

24 milioane de moduri de a face o cană cu ceai

Experții din Marea Britanie au descoperit că există mai mult de 24 milioane de modalități diferite. read more
Cum sa alegem cadouri cu impact mare pentru corporate

Cum sa alegem cadouri cu impact mare pentru corporate

Trimiterea cadourilor către clienți este o modalitate excelentă de a vă arăta aprecierea pentru parteneriatul vostru. read more
Product added to wishlist
Product added to compare.