Cafea de Specialitate Contine 2 produse.

Cafea de Specialitate

Ce este cafeaua de specialitate?

Termenul "cafea de specialitate" se referă la boabele de cafea verde de cea mai bună calitate, prăjite la cel mai mare potențial de aromă de către meseriașii adevărați, iar apoi se prepară după standarde bine stabilite.

Cafeaua de specialitate nu ține cont de o metodă anume de preparare, cum ar fi utilizarea unui espressor. Definiția cafelei de specialitate începe la originea cafelei, plantarea unui anumit soi într-o anumită regiune a lumii. Cu toate acestea, conceptul de specialitate include și îngrijirea acordată plantei prin recoltare și pregătire pentru export.

Cafeaua de specialitate în faza verde poate fi definită ca o cafea care nu are defecte și are un caracter distinctiv în ceașcă. Nu numai că nu are gust rău, cafeaua pentru a fi considerată de specialitate, trebuie să fie deosebit de bună. Următoarea etapă este prăjirea și există multe oportunități aici pentru a defini continuu specialitatea. Fiecare cafea în combinație cu fiecare prăjitor are potențialul de a se exprima într-un mod care va fi cel mai bun pentru fiecare client în parte. Aducerea unui caracter distinctiv al unei cafele este provocarea maestrului prăjitor. Dacă se apropie de succes, atunci este încă de specialitate, dacă a început în formă verde ca fiind de specialitate.

În cafeaua prăjită, majoritatea sunt de acord că prospețimea face parte din definiția specialității. În cazul în care cafeaua nu este foarte aromată atunci nu mai merită să fie numită de specialitate. Apoi, există faza de preparare. Există multe metode diferite și toți sunt capabili de a bea băuturi care se pot califica drept cafea de specialitate, dar numai dacă sunt făcute corect.

Raportul corect între cafea și apă, metoda de măcinare potrivită metodei de preparare și caracteristicile fizice ale acesteia, temperatura adecvată a apei și timpul de contact, o bună pregătire a "patului" de cafea sau a "tortului" sunt toate elemente fundamentale care trebuie îndeplinite pentru a produce o ceașcă de cafea de specialitate.

Cafeaua de specialitate este, în cele din urmă, definită în ceașcă. Este nevoie de mulți pași pentru a livra acea ceașcă în mâinile consumatorului. Fiecare dintre acești pași poate susține clasificarea specialității dacă această calitate a fost menținută pe parcursul tuturor etapelor anterioare.

Se afiseaza 1-2 din 2 articole