Ceai Mate Contine 10 produse.

Ceai Mate

Mate

(spaniolă: [mate], portugheză: [matʃi], câteodată scris maté în engleză, cunoscut și ca chimarrão, este o băutură bogată în cofeină, tradițională din America de Sud, consumată inițial de Guarani și răspândită apoi de poporul Tupí. În ultimele secole, a devenit deosebit de populară în Argentina și Uruguay, precum și în Paraguay, Bolivian Chaco, Chile de Sud și Brazilia de Sud. Este, de asemenea, consumat și în Siria, cel mai mare importator din lume, și în Liban.

Se prepară prin umplerea unei tărtăcuțe cu frunzele uscate de yerba mate, se toarnă apă fierbinte de 80 C și este servită cu un pai metalic. Paiele se numesc bombilla în spaniolă și sunt în mod tradițional fabricate din argint. În comerț acum se găsesc din inox sau trestie. Frunzele maté sunt uscate, tocate și măcinate într-un amestec pudră numit yerba, "erva" în portugheză, ceea ce înseamnă "plante". Bombilla funcționează atât ca pai cât și ca o sită. Capătul scufundat este ars, cu orificii sau fante mici care permit trecerea ceaiului dar blochează frunza. 

Se afiseaza 1-10 din 10 articole